dinsdag 10 juli 2018

Vast op het toilet van een Boeing 747

In de categorie niet te verifiëren korte anekdotes wil ik mijn lezers het volgende verhaal niet onthouden. Ik hoorde het in de jaren zeventig van een boordwerktuigkundige.

Omvangrijke passagier

Tijdens een KLM vlucht per Boeing 747 van Schiphol naar Chicago bracht een zeer omvangrijke Amerikaanse dame een bezoek aan het toilet. Er waren slechts weinig passagiers aan boord, hetgeen in de beginperiode van de 747 op sommige routes eerder regel dan uitzondering was. Toen de passagier in kwestie na een kwartier nog steeds niet was teruggekeerd werd een lid van de cabinebemanning ongerust en ging eens luisteren bij de toiletdeur. Van de andere zijde van de deur klonken onheilspellende kreten. De purser, die een sleutel had om het toilet van buitenaf te openen werd er bij gehaald. Toen de deur eenmaal was geopend werd duidelijk dat de arme passagier zich in een benarde positie bevond. Zij zat met haar grote directoire om de enkels op de wc en kon niet meer opstaan. Al snel had men door wat er was gebeurd. Mevrouw had, terwijl zij nog zat, op de doorspoelknop gedrukt en was vervolgens, mede door haar omvang waardoor flappen vlees over de bril hingen, vacuüm gezogen.

Toilet Boeing 747
Door zh:user:Wrightbus - from Chinese wiki


De bwk weet raad

Allereerst werd geprobeerd haar met vereende kracht van de pot te trekken , maar mevrouw bleek muurvast te zitten. Goede raad was duur maar al snel besloot men raad te vragen aan de boordwerktuigkundige (bwk). Bwk's hadden de reputatie dat ze oplossingen wisten te bedenken voor de meest uiteenlopende problemen en dat was ook hier het geval. Gewapend met een schroevendraaier ging de bwk het probleem te lijf. Hij plaatste het platte uiteinde van het stuk gereedschap tussen de bril van het toilet en een van de dijen van de dikke dame waardoor het drukverschil werd opgeheven en het slachtoffer kon worden bevrijd. Zo liep dit incident dus gelukkig met een sisser af.

N.B. Geschreven in september 2016

Meer informatie
Vacuümtoilet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vacu%C3%BCmtoilet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten